Przedszkole katolickie Bielsko Przedszkole Przedszkole
Adaptacja Posiłki Wypoczynek Nasz program Kadra Kadra

Adaptacja dziecka w przedszkolu to jeden z najważnieszych etapów ...

Korzystamy z usług firmy cateringowej, dzięki czemu nasze posiłki są zawsze świeże i pyszne ...

Po obiedzie czas na drzemkę jakże ważną w życiu każdego dziecka ...

Dbamy o wszechstronny rozwój naszych dzieci w duchu wartości chrześcijańskich ...

Rodzice jako pierwsi odpowiadają za wychowanie, są pierwszymi katechetami...

Przedszkole Bielsko Przedszkole Bielsko-biała
 
 

Posiłki

MENU 21.05- 25.05.2018r.

21.05 Poniedziałek

Śniadanie: ser żółty(sm.wędlina),pomidor,papryka, masło,wek,chleb, herbatka z cytryną

Obiad: zupa: ogórkowa(sm.zupa bez zabielania)

II danie – gulasz z indyka,kasza jęczmienna ,surówka colesław,kompot owocowy

Podwieczorek : jabłko,bułeczka maślana z herbatką owocową

ALERGENY:gluten,mleko krowie,śladowe ilości soi i gorczycy, seler ,cytrusy

 

22.05 Wtorek

Śniadanie: wędlina,ogórek, masło,wek,chleb orkiszowy, herbatka

Obiad: zupa: pomidorowa z ryżem(sm.zupa bez zabielania)

II danie – kotlecik drobiowy z sezamem,ziemniaki,surówka selerowa z brzoskwiniami ,kompot owocowy

Podwieczorek : banan,jogurt z herbatnikami

ALERGENY:gluten,mleko krowie,śladowe ilości soi i gorczycy, seler ,jajko

 

23.05 Środa

Śniadanie: pasta twarogowa ze szczypiorkiem (sm.avokado), powidła,masło , chleb jaglany, wek, kakao (sm.kakao na mleku sojowym)

Obiad: zupa: rosół z makaronem

II danie – pulpet w sosie pomidorowym,ziemniaki,buraczki ,kompot owocowy

Podwieczorek : mandarynka, kisiel ze słomką ptysiową

ALERGENY:gluten, mleko krowie,śladowe ilości soi i gorczycy, seler ,kakao,jajko,cytrusy

 

24.05 Czwartek

Śniadanie: kiełbaski na gorąco,ketchup,masło, wek, chleb , herbatka z cytryną

Obiad: zupa: krupnik

II danie – łazanki ,kompot owocowy

Podwieczorek : banan,chrupkie pieczywo z miodem

ALERGENY:gluten, mleko krowie,śladowe ilości soi i gorczycy, seler , cytrusy,

 

25.05.Piątek

Śniadanie : płatki kukurydziane z mlekiem, ser żółty ,wek ,masło , herbatka (sm-mleczko sojowe ,pasztet)

Obiad: zupa: botwinka

II danie – rybka panierowana ,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek : mandarynka, rogalik z kompotem

 

ALERGENY:gluten, mleko krowie,śladowe ilości soi i gorczycy, seler, jajko,cytrusy