Przedszkole katolickie Bielsko Przedszkole Przedszkole
Adaptacja Posiłki Wypoczynek Nasz program Kadra Kadra

Adaptacja dziecka w przedszkolu to jeden z najważnieszych etapów ...

Korzystamy z usług firmy cateringowej, dzięki czemu nasze posiłki są zawsze świeże i pyszne ...

Po obiedzie czas na drzemkę jakże ważną w życiu każdego dziecka ...

Dbamy o wszechstronny rozwój naszych dzieci w duchu wartości chrześcijańskich ...

Rodzice jako pierwsi odpowiadają za wychowanie, są pierwszymi katechetami...

Przedszkole Bielsko Przedszkole Bielsko-biała
 
 

Posiłki

MENU  25.03 - 29.03.2019r

 

25.03 Poniedziałek
Śniadanie: wędlina, pomidor ,masło,wek,chleb, herbatka z cytryną (weg.wędlina sojowa)

Obiad:       zupa: krupnik
    II danie – spaghetti bolognese, kompot owocowy
Podwieczorek:  jabłko, chrupkie pieczywo i miodem

 

ALERGENY: gluten, mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczycy, seler, cytrusy

                       
26.03  Wtorek
Śniadanie: ser żółty, ogórek, masło, wek, chleb jaglany, herbatka
Obiad:    zupa: pomidorowa z ryżem
    II danie – kotlecik schabowy, ziemniaki, surówka wiosenna, kompot owocowy (weg. kotleciki sojowe)

Podwieczorek : mandarynka, buchta z masełkiem z herbatką owocową

 

ALERGENY:gluten, mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczycy, seler, jajko, cytrusy


27.03 Środa
Śniadanie: pasta  twarogowa ze szczypiorkiem, powidła, wek, chleb orkiszowy, kakao (sm.kakao na  mleku sojowym)

Obiad:        zupa: rosół  z makaronem
   II danie – pulpet w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, kiszony ogórek, kompot owocowy

Podwieczorek : jabłko, herbatniki z soczkiem

 

ALERGENY: gluten, mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczycy, seler, kakao, jajko


28.03 Czwartek
Śniadanie: polędwica sopocka, pomidor, masło, wek, chleb, herbatka z cytryną
Obiad:       zupa: kapuśniaczek
    II danie – kluski na parze z sosem jogurtowo- truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek : banan, chrupki ryżowe

 

ALERGENY: :gluten, mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczycy, seler, cytrusy

 

29.03 Piątek
Śniadanie : płatki miodowe z mlekiem, jajko na twardo, kiełki rzodkiewki, wek, masło, herbatka (sm.weg.-mleczko ryżowe)
Obiad:         zupa: marchewkowa z zacierką
    II danie – rybka panierowana, ziemniaki, surówka colesław, kompot owocowy
Podwieczorek : mandarynka, bułeczka maślana

 

ALERGENY: gluten, mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczycy, seler, jajko